ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ - ΒΟΥΝΙΟΥ "Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ"

Ο “Προμηθέας Δεσμωτής” του Π.Καρούσου στον λόφο Μασπάλι

2014-09-21 17:05

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου “Κουνόπετρα”, κ. Παναγή Ατσάρο, να καλοσωρίζει τον κόσμο, τον συνθέτη, τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο κ.Ατσάρος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του “Λόφου Μασπάλι”. Συγκεκριμμένα ανέφερε “Το Μασπάλι είναι ένα τοπίο φυσικού κάλλους. Η ονομασία Μασπάλι έρχεται από πολύ παλιά, από το 1463. Επίσης στα 1616 αναφέρεται ότι υπήρχε ναός του Αγίου Γεωργίου. Την ίδια περίοδο αναφέρεται ότι υπήρχε και Ναός των Αποστόλων στην τοποθεσία “βουνό” και μάλλον το “βουνό” είναι το “Μασπάλι” γιατί έτσι το θεωρούσαν στην περιοχή. Το 1618 αναφέρεται και ο Ναός του Αγίου Βαρβάρου στο “Μασπάλι”. Όλοι αυτοί οι Ναοί δείχνουν ότι παλιά εδώ υπήρχε χωριό, τα ερείπια του οποίου εξαφανίστηκαν ολοσχερώς όταν οι κάτοικοι αποφάσισαν να χρησιμοποιησουν τα υλικά για να φτιάξουν αλλού οικισμό. Το παλιό χωριό Μασπάλι ερειπώθηκε και εγκαταλείφθηκε. Από τις αρχές του 1900 και μετά το Μασπάλι ανήκει στην ιδιοκτησία της εκκλησίας.

Απόψε πραγματοποιειται μιά πρώτη εκδήλωση πολιτισμού σε αυτόν τον υπέροχο τόπο και γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο παλιό του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε το Εκκλησιαστικό συμβούλιο της Εκκλησίας, τον όμιλο Unesco που ήταν συμπαραστάτης στο να πραγματοποιηθεί αυτη η εκδήλωση.”

 

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα