ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ - ΒΟΥΝΙΟΥ "Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ"

Καταγγελία

2016-10-09 21:27

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αυτές τις μέρες κάποιοι κατέστρεψαν την ενημερωτική πινακίδα που αφορούσε την περιοχή της Κουνόπετρας της Παλικής και η οποία ήταν τοποθετημένη στο χώρο για την εξυπηρέτηση του κοινού και ιδίως των τουριστών. Τα κίνητρα των δραστών είναι άγνωστα, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας, που κατά τη γνώμη μας εκφράζουν κάθε κάτοικο της περιοχής αυτής και πρωτίστως τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαντζαβινάτων Βουνίου «Η Κουνόπετρα», που χρόνια τώρα προσπαθεί και μεριμνά για την αξιοποίηση του χώρου.

  

Η Κουνόπετρα είναι μια ιστορική τοποθεσία της Κατωγής Παλικής, που οφείλει τη φήμη της στο παράξενο φαινόμενο της φυσικής κίνησης ενός μεγάλου βράχου παρακείμενου στη στεριά, φαινόμενο που ήταν γνωστό από τα χρόνια της Αγγλοκρατίας στο νησί μας. Υπάρχουν ικανές αναφορές από τους παλιούς περιηγητές και φωτογραφικό υλικό των επισκεπτών από τις αρχές του 1900. Επίσης, υπάρχει και μελέτη του παλιού μαθηματικού Ευάγγελου Κωνσταντακάτου, καθώς και σχεδιαγράμματα για την εξήγηση του φυσικού φαινομένου.

Για πολλά χρόνια παρόλο που ο τόπος των βράχων και του επάνω πλατώματος ήταν εγκαταλελειμμένος, οι επισκέπτες και οι τουρίστες έρχονταν για να δουν το φαινόμενο και να θαυμάσουν το τοπίο, λόγω που το χαρακτηρίζουν πολλές φυσικές ομορφιές. Βέβαια, από παλιά ο Δήμος Ληξουρίου ασφαλτόστρωσε το δρόμο και το πλάτωμα και είχε τοποθετήσει μια πινακίδα, η οποία καταστράφηκε λόγω των καιρικών συνθηκών. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν έφταναν στην περιοχή της Κουνόπετρα τουριστικά λεωφορεία να μην υπάρχει η πινακίδα και να σχολιάζεται αρνητικά από τους επισκέπτες η ελλιπής οργάνωση του χώρου.

Αρκετά χρόνια τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Σύλλογου Μαντζαβινάτων Βουνίου «Η Κουνόπετρα» βλέποντας το ενδιαφέρον του κοινού και την αμείωτη τουριστική έλευση προς την περιοχή, αξιοποιεί το χώρο με πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την καθιερωμένη ριγανάδα, με τη δεντροφύτευση της περιοχής και με τη σωστή ενημέρωση για την ιστορία της Κουνόπετρα τοποθετώντας μια μεγάλη πινακίδα (δίγλωσσο ταμπλό).

Επειδή ο χώρος ανήκει με καμάρι σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και των επισκεπτών θα αποκατασταθεί η πινακίδα και μάλιστα θα αξιοποιηθούν όμορφες ιδέες- προτάσεις που υλοποιώντας τες θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τουριστικά και κοινωνικά την περιοχή.

 

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

ο Πρόεδρος

Παναγής Ατσάρος

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα