ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ - ΒΟΥΝΙΟΥ "Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ"

Με μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου Κουνόπετρας

2016-08-22 17:16

Ο αγώνας είναι μοναδικός, καθώς η αφετηρία του εκτός από το πανέμορφο παραθαλάσσιο σημείο της, συσχετίζεται με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συνιστά αντικείμενο έρευνας πολλών μελετητών και πόλο έλξεως σωρείας επισκεπτών επί σειρά ετών. Η Κουνόπετρα, ο μεγάλος βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων.

Ο αγώνας των 5 κμ είχε εκκίνηση τον χώρο του παλλόμενου βράχου, ενώ οι αγώνες των παιδιών έλαβαν χώρα εντός και εξωτερικά του χώρου του πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ».

Ο Δαυίδ Μπενμαγιώρ ήταν ο πρώτος νικητής με 17.28 και η μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Ο Δαυίδ έχει ισπανική καταγωγή, έχει έρθει για διακοπές στο Αργοστόλι και έχει γοητευθεί από τις ομορφιές της Κεφαλονιάς. 

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελένη Μαυριδοπούλου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας, έφτασαν τις 190.Ένας αγώνας με άρωμα από θάλασσα αφού η εκκίνηση έγινε στην Κουνόπετρα. Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο σημείο εκκίνησης και τερμάτισαν στο πολιτιστικό κέντρο Ματζαβινάτων. Στο τέλος οι αθλητές γεύτηκαν τα πλούσια φαγητά και εδέσματα που προσφέρθηκαν από τον σύλλογο.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας.
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
 
Της Κατερίνας Φωκά

 

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα