ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΩΝ - ΒΟΥΝΙΟΥ "Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ"

Πρώτος Αγώνας Δρόμου του συλλόγου μας. Εγγραφές και πληροφορίες!

2016-07-17 15:29

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1Ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Τις 21 Αυγούστου του τρέχοντος έτους πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένας νέος εξαιρετικά ενδιαφέροντας αγώνας στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλλικής μήκους 5κμ , σε μία πανέμορφη διαδρομή , μέσα από κατάφυτους δρόμους με ευωδιαστά άνθη και εκπληκτική θέα. Ο αγώνας αυτός που διοργανώνεται  από τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας είναι μοναδικός, καθώς η αφετηρία του εκτός από το πανέμορφο παραθαλάσσιο σημείο της, συσχετίζεται με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συνιστά αντικείμενο έρευνας πολλών μελετητών και πόλο έλξεως σωρείας επισκεπτών επί σειρά ετών. Η Κουνόπετρα, ο μεγάλο βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων.


Το φαινόμενο καθίσταται εμφανές με την τοποθέτηση μικρών ξύλων ανάμεσα στον βράχο και την ακτή όπου παρατηρείται με θαυμασμό η μετατόπιση ή ακόμη και το σπάσιμο του ξύλου κάθε φορά που η Κουνόπετρα κινείται μία προς την ακτή και μία προς το Ιόνιο.

Ο αγώνας  προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Θα υπάρξουν και παιδικοί δρόμοι για τους λιλιπούτειους φίλους μας, με κατηγορίες για όλες τις ηλικίες παιδιών νηπίων αλλά και δημοτικού.

Για τους μεγαλύτερους οι ηλικιακές κατηγορίες  (6 ανδρών και 6 γυναικών)  εμφανίζονται στην αίτηση συμμετοχής στο σχετικό σύνδεσμο εγγραφών:

 https://docs.google.com/forms/d/14F5VAe71FThBP4YU4GwM9KA9ZwDelcLLyJWc1cAzlyk/edit

 ενώ θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ευχάριστες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κατά τον τερματισμό, μπουφές με τοπικά εδέσματα και έκθεση εικαστικών έργων από καλλιτέχνες της περιοχής.

Προσεχώς θα αναρτηθεί αναλυτική προκήρυξη με περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα παραλλήλων δρώμενων και περιγραφή της διαδρομής.

Τηλ επικοινωνίας 6977683066 

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα